Preskočiť na obsah
Vizuál výstavy: reštaurátorská práca: dievča s vencom s kvetov vo vlasoch a s dvomi píšťalami, modré pozadie a štvorcové detaily z maľby

Výstava prác študentov reštaurovania

Škola umeleckého priemyslu v Košiciach organizuje v spolupráci so Štátnou vedeckou knižnicou v Košiciach výstavu študentských prác. Výstava SCRIBO ET ORNATE predstavuje práce študentov Školy umeleckého priemyslu, odboru Konzervátorstvo a reštaurátorstvo, maliarske techniky pri príležitosti 50. výročia založenia školy. Vernisáž výstavy sa uskutoční 9.11.2023 o 16:00 v Kultúrno-vzdelávacom centre na Pribinovej 1.

Kolekcia vystavených prác dokumentuje schopnosť mladého človeka vcítiť sa do úlohy knižného iluminátora stredoveku a kníhviazača. Okrem kópií stredovekých knižných malieb na papieri, ktorý si študenti sami pripravili mletím, čerpaním a dosušovaním v knižnom lise sú súčasťou výstavy faksimilné kópie kresieb a malieb renesančných majstrov. Knižné väzby nadväzujú na stredoveké spôsoby šitia. Samotný dizajn je invenciou študenta.

Práce študentov budú v priestoroch KVC na Pribinovej 1 vystavené do 13.1.2024, v utorky od 9:00 do 15:00 a v stredy od 13:00 do 16:00. Je potrebné sa nahlásiť minimálne hodinu pred návštevou na tel. čísle: +421918245896 alebo emailom na zuzana.eliotova@svkk.sk.