Preskočiť na obsah
obálka knihy v popredí, mpozadie nočný les s motýľmi

Fantasy román spisovateľky Kerstin Gierovej

Radi by sme vám predstavili prvý diel trilógie od úspešnej a medzinárodne známej autorky Kerstin Gierovej, ktorý zaujme nielen mladšiu generáciu, ale určite aj tých starších. VERGISSMEINNICHT je strhujúci fantasy román, ktorý zoberie čitateľa na vzrušujúcu cestu plnú prekvapení a dobrodružstiev. V tomto príbehu môžete spoločne s hlavnými postavami zažiť neuveriteľné množstvo magických, zábavných a vtipných príhod, ale aj napínavých okamihov.

Hlavné postavy Quinn a Matilda sú susedmi, ktorých rodiny sa navzájom nenávidia. Quinn je úžasný, chytrý a veľmi obľúbený u dievčat. Matilda je nadšenou čitateľkou fantasy románov a vôbec nie je typom dievčaťa, ktoré by sa Quinnovi páčilo. Práve naopak, častokrát jej robí zlomyseľnosti. Počas jednej noci je Quinn prenasledovaný desivými bytosťami a ťažko zranený. Vidí veci, ktoré nepochádzajú z tohto sveta. Čo presne spôsobilo jeho nehodu, dôsledkom ktorej ostal na vozíčku, nechce nikomu prezradiť, pretože tieto hrôzostrašné bytosti, ktoré ho nemilosrdne prenasledovali, akoby prišli z nejakej nočnej mory. Komu sa však zdôveriť?

Ako dobre, že práve Matilda sa ponúkne Quinna podporiť v jeho pátraní po týchto bytostiach. Počas neho narazia na rozprávajúcu sochu, prastarú červenovlasú vílu a Quinn sa zoznámi s Friedrichom Nietzschem. Každým krokom je bližšie k objasneniu záhady, kto ho počas tej hroznej noci naháňal. No nemôže nikomu úplne dôverovať a zrazu sa objaví aj problém vo vzťahu s Matildou. Ktovie, ako to dopadne.

................

Wir möchten euch den ersten Teil der Trilogie von der international erfolgreichen Autorin Kerstin Gier vorstellen. VERGISSMEINNICHT ist ein mitreißender Fantasy-Roman, der den Leser mit auf eine spannende Reise voller Überraschungen und Abenteuer nimmt. Die Geschichte ist voll von magischen, amüsanten und humorvollen Abenteuern und spannenden Actionszenen.

Quinn ist cool, smart und beliebt. Matilda entstammt der verhassten Nachbarsfamilie, hat eine Vorliebe für Fantasyromane und ist definitiv nicht sein Typ. Quinn wird eines Nachts von gruseligen Wesen verfolgt und schwer verletzt. Er sieht Dinge, die nicht von dieser Welt sein können. Was genau seinen Unfall ausgelöst hat, mag er niemandem anvertrauen, denn die unheimlichen Wesen, die ihn gnadenlos verfolgt haben, scheinen einem Albtraum entsprungen zu sein. Nur – wem kann man sich anvertrauen?

Gut, dass ausgerechnet Matilda sich anbietet, seinen Rollstuhl zu schieben und ihn bei seiner Suche nach den gruseligen Wesen zu unterstützen. Auf ihren Recherchen stoßen sie auf eine sprechende Statue, auf eine uralte rothaarige Fee, Quinn lernt tatsächlich Friedrich Nietzsche kennen und kommt der Lösung, wer ihn in der Nacht seines Unfalls gejagt hat, immer näher. Doch vertrauen kann er dabei niemandem und auch mit Matilda gibt es plötzlich ein Problem…

Kristína Naďová

Vergissmeinnicht : was man bei Licht nicht sehen kann
autorka: Kerstin Gierová
vydavateľstvo: Fischer
rok vydania: 2021
ISBN: 9783949465000