Preskočiť na obsah
Obálka knihy Čokoládový klub, detail bonboniéry na pozadí

Knižný tip na darček pre dobrú priateľku

Chceli by ste obdarovať kamarátku knihou? Máme pre vás skvelý tip na darček – titul Čokoládový klub od Carole Matthews. Štyri priateľky a všadeprítomná čokoláda v rôznych formách, cukrovinky, koláčiky, torty, tyčinky či horúci nápoj. Čokoládový klub je o priateľstve, ktoré sa zrodilo zo spoločnej lásky, možno skôr závislosti k sladkému pokušeniu.

Ústredná postava, Lucy, je kópiou Bridget Jones. Rovnako ako ona je magnetom na maléry, otvorene flirtuje so svojim šéfom, nie je spokojná so svojou postavou ale cvičeniam sa rada vyhne. Jej priateľky, narozdiel od nej, riešia serióznejšie, „dospeláckejšie“ problémy. Nadia bojuje so závislosťou manžela na hazardných hrách, Autumn kryje problémového brata, ktorý má kvôli drogám opletačky s nebezpečnými ľuďmi a Chantal stroskotáva manželstvo, z ktorého vymizla intimita.

Po tom, ako jedna z členiek zvolá čokoládovú pohotovosť, priateľky sa stretávajú v obľúbenom podniku, kde sa snažia odreagovať. Pri týchto pravidelných schôdzkach si pomáhajú a navzájom sa podporujú. Zažijú aj jedno nelegálne dobrodružstvo, v snahe odvrátiť katastrofu. Najviac pozornosti na seba strháva Lucy s jej nepodareným ľúbostným životom.

Kniha Carole Matthews je ľahkým čítaním k dlhým zimným večerom (a horúcej čokoláde). Možno sa hneď nenájdete ani v jednej postave a Lucy, ktorá nemá žiadne ambície a nevie sa nadobro odtrhnúť od bývalého priateľa, vám môže zo začiatku liezť na nervy, no knihu prečítate aj na posedenie. Autorka vyzdvihuje silu priateľstva, ktoré pomáha prekonať rôzne strasti. Ak sa pri výbere vianočného darčeka rozhodnete pre túto knihu, odporúčame k nej pribaliť rovno aj čokoládové bonbóny, pri toľkom spomínaní sladkostí, určite prídu vhod.

Lucia Kačmárová

Čokoládový klub
autorka: Carole Matthews
vydavateľstvo: Grada
rok vydania: 2022
ISBN: 978-80-8090-304-6