Preskočiť na obsah
V popredí detail fotografie z Amerického centra, pozadie fotografia rúk

Hľadáme nových dobrovoľníkov a dobrovoľníčky

Do nášho dobrovoľníckeho tímu hľadáme nových ľudí, a to hneď na dve pozície:

Sprievodca/kyňa digitálnym svetom

Pomôž nám s aktivitami k výstave What the future wants. Tá približuje témy ako ochrana súkromia v digitálnom svete, zdravý vzťah k technológiám, ich environmentálne dopady, či vplyv digitálnych platforiem na náš život a spoločnosť. Ako dobrovoľník/čka budeš môcť viesť naše existujúce workshopy, predovšetkým pre základné a stredné školy, alebo spoluvytvárať návrhy nových programov.

Dobrovoľník/čka Amerického centra

V Americkom centre organizujeme programy súvisiace s anglickým jazykom a literatúrou, klubové stretnutia, ale aj workshopy o technológiách a programovaní pre žiakov aj učiteľov. Budeš mať možnosť podieľať sa na príprave týchto podujatí, tvoriť tematické prezentácie alebo kvízy pre školské skupiny, alebo pripravovať vlastné podujatia s využitím nášho technického vybavenia (3D tlačiareň, ozoboty, microbity, Lego roboty, VR).

Koho hľadáme?

Pre programy k výstave hľadáme aktívnych ľudí od 18 rokov. Potrebná je aspoň základná znalosť tém súvisiacich s digitálnymi technológiami a schopnosť pracovať s mladými ľuďmi. Do Amerického centra hľadáme mládež z radov stredných alebo vysokých škôl, mladých i starších dospelých. Pri väčšine aktivít Amerického centra je potrebné komunikovať v angličtine. Preferujeme dobrovoľníkov a dobrovoľníčky na dlhodobejšiu spoluprácu, ktorí ku nám budú môcť chodiť pravidelne aspoň na 2 hodiny týždenne v doobedňajších alebo poobedňajších hodinách, podľa dohody.

Ako sa prihlásiť?

Pošli svoj životopis spolu s krátkou informáciou o tom, prečo chceš u nás dobrovoľníčiť do 20.11.2023 na dobrovolnictvo@svkk.sk. Ak spĺňaš naše požiadavky, následne ťa pozveme na osobný rozhovor. Viac informácií o podmienkach a výhodách dobrovoľníckeho programu nájdeš v sekcii Dobrovoľníctvo.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhaj kontaktovať na dobrovolnictvo@svkk.sk alebo +421918248105.